همواره عکاسی با هدف تهیه نسخه ای تصویری از واقعیت و مستند سازی و حتی ثبت خاطره انجام شده که به نوعی دنباله هنر نقاشی به شمار می آید. با پیشرفت تکنولوژی و توسعه صنایع و نیز رقابت در بازاریابی و کسب سهم بیشتر از بازار ، تقاضا برای ژانر عکاسی تجاری و تبلیغاتی را که خود دارای زیر شاخه های متنوعی است را به شدت افزایش داده.عکاسی صنعتی نیز یکی از زیر شاخه های عکاسی تبلیغاتی به شمار می آید .در این ژانر عکاسی ، عمده هدف نمایش امکانات ، تجهیزات و محصولات و خدمات صنایع و شرکت های تولیدی، صنعتی و خدماتی برای معرفی و بازاریابی و تبلیغات و مستند سازی فعالیت ها می باشد. شرکت تبلیغاتی معین رسانه که به صورت تخصصی در این ژانر عکاسی فعالیت می نماید در این مقاله قصد دارد تا شما را با تعریف و نوع فعالیت در عکاسی صنعتی، زیرشاخه های این ژانر عکاسی و ملزومات انجام آن آشنا نماید.
عکاس صنعتی کیست؟
عکاس صنعتی فردی است که در عکاسی از تجهیزات صنعتی، کارگران و ماشین آلات تخصص دارد. این عکاس باید بتواند با حضوردر فضاهای صنعتی، معدنی ،عمرانی و پروژه های تولیدی و خدماتی نسبت به ثبت عکسهایی که در نهایت هدفش معرفی و تبلیغ و ثبت درست فرآیند اجرایی است اقدام نماید.از آنجا که این نوع عکاسی در فضای بیرون استودیو انجام می شود می تواند تا حدودی سخت و مخاطره آمیز هم باشد و نیاز به استقامت بدنی ، تمرکز و رعایت ایمنی برای خود و عوامل و تجهیزات دارد.فرض کنید قرار است از یک کوره ذوب آهن عکاسی کنید مسلما این پروژه با یک پروژه عکاسی پرتره در فضای استودیو متفاوت خواهد بود.در کنار همه این موارد اینکه عکاس صنعتی بتواند با شناخت کامل از نوع پروژه نور محیط ،انعکاسات رو سطوح و ماشین آلات و بهره گیری از تکنیک های عکاسی بهترین نتیجه ممکن را ثبت نماید نیاز به سالها تجربه و شکست دارد.
آیا عکاسان صنعتی به آموزش تخصصی نیاز دارند؟
به دلیل درخواست برای ارائه این خدمات و افزایش فعالان و علاقمندان به این ژانر عکاسی شاهد آن هستیم که در چند سال گذشته رشته های تخصصی مثل عکاسی تبلیغات در دانشگاه های علمی و کاربردی بوجود آمده که درس عکاسی صنعتی به صورت درسی سه واحدی در آن تدریس می شود که سال ها خود به عنوان مدرس افتخار آموزش به دانشجویان را برعهده داشتم. به شخصه معتقدم تمرین و مداومت و همچنین تلاش برای یادگیری بیشتر در این ژانر باعث ایجاد نوعی نگاه منحصر به فرد در عکاس می شود که همچون امضای او در عکاسی خواهد بود و مشابهی نخواهد داشت.مهم است که عکاس صنعتی با بخش مختلف آن صنعت که قرار است از آن عکاسی نماید آشنا باشد به این دلیل که هر محیط صنعتی می تواند از نظر عکاسی و ایمنی چالش برانگیز باشد،توجه به نکات ایمنی و نیز توجه به جزییات در هر مرحله از تولید می تواند کیفیت انجام پروژه عکاسی را به شدت تحت تاثیر قرارده.
آیا عکاسی تبلیغاتی و صنعتی یکسان است؟
تاحدودی بله و تاحدودی خیر،هر دوی این ژانرها هدفی تجاری و تبلیغاتی دارند ولی به لحاظ نوع عکسها،محل عکاسی و بعضا تکنیک های عکاسی با هم تفاوت دارند.در عکاسی تبلیغاتی شاهد آن هستیم که عکاس در راستای یک کمپین تبلیغاتی اقدام به تولید یک عکس می نماید که هدفش جلب مشتری و تغییر در ذائقه ی مصرفی اوست تا اورا ترغیب به استفاده از آن محصول نماید یعنی جنبه احساسی آن در تصمیم مخاطب قوی تر است مثل عکاسی از غذا ،فشن و پرتره. در مقابل در عکاسی صنعتی با نوع کارکرد تجهیزات و مشخصات فنی آن بیشتر آشنا می شویم که مرتبط با جنبه منطقی آن است مثل عکاسی از ماشین آلات و فرآیند های تولید در محیط های صنعتی .همانطور که میدانید تبلیغات یا به صورت احساسی و یا به صورت منطقی روی مخاطب و تصمیم او تاثیر می گذارند که بسته به نوع محصول و مشتریان از یکی از این دو روش برای تبلیغات استفاده می شود.عکاسی تبلیغاتی بیشتر بر چیدمان و نورپردازی تمرکز دارد و بیشتر در فضاهای محدود و قابل کنترل انجام می شود در صورتی که عکاسی صنعتی کاملا خارج از استودیو و در محیط های صنعتی ، کارگاه های تولید و عمرانی انجام می شود. این تصاویر معمولاً برای اهداف بازاریابی و تبلیغاتی، از جمله نمایش محصول و فرآیند تولید آن، دستورالعملهای ایمنی جهت کاتالوگ محصولات و محتوای وب استفاده میشوند.
عکاسی تبلیغاتی اغلب مصرف کننده نهایی را هدف قرار داده و محصولات و خدمات را به شیوه ای اغواگرایانه به نمایش می گذارد. عکاسی صنعتی بیشتر بر نمایش جزئیات فنی و قابلیتهای ماشینآلات و تجهیزات متمرکز است و معمولاً سایر مشاغل و مشتریان صنعتی را هدف قرار می دهد.
چه شرکت هایی به عکاسی صنعتی نیاز دارند؟
شرکت هایی که به خدمات عکاسی صنعتی نیاز دارند می توانند متفاوت و متنوع باشند ، اما به طور کلی شامل تولید کنندگان، توزیع کنندگان و ارائه دهندگان خدمات می شود.این شرکت ها اغلب از عکاسی صنعتی برای اهداف مختلفی از جمله تبلیغات، بازاریابی و مستندسازی فرآیند ساخت و تولید و نیز ارائه خدمات استفاده می کنند.کسب و کارهای بزرگ اغلب از عکاسی صنعتی برای به نمایش گذاشتن توانایی های خود استفاده می کنند. مهمتر از آن، انتقال داستان مرتبط با سیستم های تولید و ارائه خدمات به مشتریان بالقوه برای آنها عاملی حیاتی به شمار می آید. یک کارخانه ساخت تجهیزات و ماشین آلات معدنی و راهسازی به دنبال عکس هایی است که بتواند به خوبی توانمندی های آن تجهیزات در شرایط مختلف آب و هوایی و عملیاتی را در کنار مشخصات فنی درون کاتالوگ به نمایش بگذارد.
کسب و کارها چگونه از عکاسی صنعتی استفاده می کنند؟
کسب و کارها می توانند از عکاسی صنعتی برای اهداف مختلفی از جمله تبلیغات، بازاریابی و مستندسازی محصول استفاده کنند. که می تواند برای استفاده از کاتالوگ ها دفترچه راهنمای فنی محصولات و یا بیلبوردهای تبلیغاتی مورد استفاده قرار گیرد.
بیشتر درخواست هایی که ما در شرکت تبلیغاتی معین رسانه از مشتریان برای انجام پروژه های عکاسی صنعتی دریافت می کنیم با هدف بازاریابی و نیز استفاده از عکسهای با کیفیت عالی و حرفه ای در سایت های شرکتی و فروشگاهی می باشد. اما این تازه شروع کار ما است، زیرا تقریباً هر نوع رسانه ای نیاز به عکاسی دارد.
چرا عکاسی صنعتی مهم است؟
عکاسی صنعتی مهم است زیرا می تواند تنها راه موثر برای انتقال اطلاعات و جزییات به مشتریان باشد. تصاویر به صورت جدی می توانند بر ویژگی ها و مزایای شرکت شما تمرکز کنند،می توانند مزیت های رقابتی شما را برجسته کنند. و همچنین می توانند نشان دهند که سازمان شما دارای نظم و انسجام و دقت زیاد است.به درستی که همگی می دانیم که دریافت اطلاعات از طریق عکس آسان تر از هر شکل دیگری از رسانه ها است.شاید شما هم در اینترنت عکس هایی را از صنایع مختلف دیده باشید که آن قدر هنری و زیبا هستند که تبدیل به نماد یک صنعت خاص شده اند. به عنوان نمونه هنگامی که از خط تولید یک کارخانه اتومبیل سازی عکاسی می شود این عکس حاوی اطلاعات بی شماری است که می تواند بر اهمیت و دقت زیاد در تولید تاکید داشته باشد مثلا حضور رباط ها و عدم دخالت نیروی انسانی ،نظافت خط تولید،گستردگی فضا و تجهیزات،میزان سرمایه و اعتباری که برای ساخت وجود دارد و در نهایت کمک به اعتبار برندی که تولید می شود.
انواع مختلف عکاسی صنعتی چیست؟
عکاسی صنعتی را می توان شامل بخش های متنوعی در نظر گرفت که در یک پروژه ممکن است همگی این موارد به اجرا دربیاید، از جمله عکاسی از محصول تولید شده نهایی ، عکاسی از ماشین آلات ، عکاسی از خطوط تولید و نیز فرآیند تولید و نحوه ارائه خدمات.
اگر بخواهیم یکی از تجربه های خودمان را در تهیه عکس های صنعتی با شما به اشتراک گذاریم باید بگویم که هرچه بیشتر بیاموزید که چگونه می توان از فضا و سوژه هایی که در مقابل شماست بهترین شات را تهیه نمایید نتیجه کار بسیار بهتر ازآن چیزی خواهد شد که مشتری حتی فکرش را نمی کند چون شما به عنوان عکاس صحنه را از نوع خلق می کنید.گاهی اوقات تهیه یک عکس خوب از یک فضای صنعتی می تواند آنقدر روی مشتری و سفارش دهنده تاثیر مثبت بگذارد که سفارش عکاسی از سایر بخش هارا نیز به شما بدهد.
آیا عکاسی حرفه ای برای مشتریان صنعتی مهم است؟
وقتی صحبت از عکاسی صنعتی می شود، ممکن است خیلی ها این سوال را بپرسند که آیا ارزش دارد که یک عکاس حرفه ای استخدام کنیم و اگر یک دوربین خوب برای شرکت تهیه کنیم می توانیم عکس های خوبی داشته باشیم؟
اگرچه با وجود دوربین های عکاسی جدید و حتی دوربین های گوشی های موبایل عکاسی بسیار راحت تر شده ولی باید به این نکته توجه داشت که یک عکاس حرفه ای صنعتی با استفاده از تجهیزات متعدد عکاسی و نورپردازی و نیز تکنیک های متنوع عکاسی از یک شخص معمولی حتی با استفاده از یک دوربین خوب، عکس بهتر و موفق تری را ثبت خواهد نمود.
یک عکاس حرفه ای این تجربه و تخصص را دارد که بتواند بهترین تصاویر ممکن را از فضا و تجهیزات شما ثبت کند. یک عکاس حرفه ای می داند که چگونه از نور و ترکیب بندی برای ایجاد عکس های چشم نواز استفاده کند که تأثیر بسیار خوبی بر مشتریان بالقوه بگذارد.
علاوه بر این، یک عکاس حرفه ای می تواند سطح بالاتری از خدمات مشتری را به شما ارائه دهد و با شما کار کند تا اطمینان حاصل کند که از محصول نهایی راضی هستید. بنابراین اگر به دنبال عکاسی صنعتی با کیفیت بالا هستید، قطعاً ارزش به کارگیری یک متخصص را دارد.شرکت تبلیغاتی معین رسانه این افتخار را دارد که با تعداد زیادی از برندهای صنعتی و تولید کشور در زمینه عکاسی صنعتی و تبلیغاتی فعالیت نموده و آماده همکاری و ارائه خدمات به مشتریان جدید می باشد.
نحوه برنامه ریزی برای انجام پروژه عکاسی صنعتی:
برنامه ریزی یک عکاسی صنعتی می تواند کمی دلهره آور به نظر بیاید ولی با توجه به این نکات می توان از استرس آن تا حدود زیادی کاست. اولین قدم این است که با مشتری خود در مورد نوع عکس هایی که نیاز دارند صحبت کنید. بخش های مختلف صنعتی نیازهای متفاوتی خواهند داشت، برای مثال پروژه های ساخت و ساز عمرانی در مقایسه با کارخانجات صنعتی می توانند بسیار متفاوت باشند.
بهتره برای آشنایی شما با بخش های مختلف و روند تولید بازدیدی به همراه مشتری و یا مسئول فنی آن پروژه انجام دهید و اقدام به لیست کردن جزییات و نکات فنی که در روز عکاسی باید رعایت کنید نمایید شاید بتوانید اجازه بگیرید با دوربین گوشی از بخش های مختلف عکس بگیرید تا سرفرصت بتوانید برای تهیه ملزومات فنی نورپردازی و عکاسی برای اون بخش برنامه ریزی و مطالعه کنید.
بعد از این که با نوع فعالیت آن مجموعه آشنا شدید می توانید ملزومات خود را مشخص کنید، بهتره که یک لیست شات ایجاد کنید که شامل محیطهای صنعتی مختلفی میشود که باید به تصویر کشیده شوند. شما می توانید عکاسی معماری از ساختمان ها ،سوله ها و انبارهای آن مجموعه صنعتی را برای ابتدای کار برنامه ریزی کنید به طوری که ابتدا از کلیات و سپس از جزییات عکاسی کنید.
بسیاری از پروژه ها به دلیل نوع فعالیت و یا وسعتی که دارند و حتی نوع نورپردازی لوکیشن با محدودیت هایی برای عکاسی همراه باشند و نیاز به تجهیزات خاصی برای عکاسی دارند که همگی باید در چک لیست شما به اونها اشاره بشه تا در روز انجام پروژه چیزی از قلم نیوفته.
این که در چه تاریخ ها و در چه ساعاتی از شبانه روز قصد انجام پروژه را دارید نیاز به هماهنگی با مشتری دارد که بهتر ه هردو در این موضوع به توافق برسید تا بتوانید طبق نوع فعالیتی که در آن مجموعه انجام می شود در بهترین زمان ها اقدام به ثبت بهترین و زیباترین شات ها نمایید.بازدید در ساعات مختلف شبانه روز برای اطلاع از بهترین حالت نوری در طول روز هم بسته به نوع پروژه ها می تونه ایده ی خوبی باشه.
تجهیزات مورد نیاز برای عکاسی صنعتی:
عکاسی صنعتی به دلیل نوع ماهیت و وظیفه ای که داره همیشه باید یک سر و گردن از برخی دیگر از ژانرهای عکاسی در نوع تجهیزات جلوتر باشه.استفاده از سه پایه ای محکم و قابل اتکا در پروژه های دشوار،استفاده از دوربین هایی با کیفیت و رزولوشن بالا ،استفاده از مجموعه ای از لنزهای متنوع بسته به نوع صحنه و فاصله کانونی مورد نیاز،استفاده از تجهیزات نورپردازی مثل فلاش ها و یا مودیفایرها و همچنین فیلترهای رنگی و اپتیکی تنها بخش کوچکی از ملزومات تهیه یک عکس خوب به حساب میاد که دسترسی و یا عدم دسترسی به هر کدوم می تونه کیفیت عکس ها رو به کلی دست خوش تغییر کنه.
هزینه و تعرفه های عکاسی صنعتی:
هزینه عکاسی صنعتی کاملا بسته به نوع پروژه عکاسی ، تعداد روز موردنیاز برای انجام ، نوع تجهیزات ، نورپردازی، مکان جغرافیایی و جوی و یا حتی مخاطرات اون قیمت گذاری میشه که معمولا قبل از انجام عکاسی توسط عکاس برآورد میشه و طی پیش فاکتوری به مشتری اعلام میشه تا بعدا سوتفاهمی به وجود نیاد.
ویژگی های فنی برای انجام عکاسی صنعتی:
بسته به این که عکس های تهیه شده قراره در کدام مدیوم و رسانه ای مورد استفاده قرار بگیره مثلا آیا برای استفاده در چاپ موردنیازه و یا برای قراردادن در سایت ،توسط عکاس بعد از ویرایش تحویل مشتری می شه که ابعاد عکس ها ،رزولوشن مورد نظر و یا حتی فرمت فایل نهایی می تونه قبل از انجام پروژه به توافق عکاس و مشتری برسه.
ضروریات فنی و تکنیکی عکاسی تبلیغاتی:
برای دستیابی به بهترین نتیجه در عکاسی صنعتی توجه به موارد زیر از اهمیت بسزایی برخوردار است:
- آشنایی کامل با هنر عکاسی،زیبایی شناسی و ترکیب بندی.
- آشنایی کامل با ویژگی های فنی و کاربردی دوربین عکاسی و تجهیزات فنی مورد استفاده در پروژه.
- آشنایی با مفاهیم نورپردازی نظیر،شدت،جهت تابش،دمای رنگی نور،جنس نور،نحوه کنترل کنتراست.
- آشنایی با خواست و هدف مشتری برای تهیه عکس و نوع تصاویر مورد نظر او.
- استفاده از تکنیک های متنوع عکاسی در ثبت زیباتر و با کیفیت تر سوژه ها و صحنه.
- بهره گیری از یک یا چند دستیار بسته به نوع پروژه برای مدیریت بهتر تجهیزات و امور صحنه.
- تحقیق و بررسی در خصوص نوع فعالیتی که قرار است از آن عکاسی انجام شود.
- مشاهده عکس های مشابه از سایر عکاسان به جهت آشنایی با نوع نگاه آنان و استفاده از ایده های جدید و افزودن بر آنها.
- استفاده از تکنیکهای به روز در ویرایش و ادیت عکس ها.
- توجه ویژه به فضای رنگی مورد استفاده در چاپ برای انطباق کامل عکس ها با نسخه چاپی.
درصورت نیاز به مشاوره می توانید با کارشناسان ما در خصوص سفارش پروژه های عکاسی تبلیغاتی و صنعتی در تماس باشید.